InloggenInschrijven

Door deze site te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies.

Deze melding niet meer tonen

Parkeren en vervoer

In Den Haag geldt bijna overal betaald parkeren en betaald u voor het openbaar vervoer (ov). Als mantelzorger zijn er regelingen waardoor u zich geen zorgen hoeft maken over reizen en parkeren in en om de stad.

Parkeervergunning mantelzorger

Zorgt u voor iemand in een betaald parkeren gebied? Als mantelzorger kunt u gratis parkeren in de wijk van uw zorgvrager. U betaalt alleen de wettelijke vergoedingen. U krijgt met deze vergunning ook meer parkeeruren dan een gewone bezoekersparkeervergunning.

>Lees meer op de website van de gemeente 

Gehandicaptenparkeerplaats en -kaart

Voor mensen met een beperking kan er ook een parkeervergunning voor een gehandicaptenparkeerplaats worden aangevraagd. Lees meer over deze vergunning en de procedure op de website van de gemeente.

  >Lees meer over parkeren voor gehandicapten

Andere mobiele voorzieningen

Misschien heeft u naast een parkeervergunning nog een voorziening nodig. Bijvoorbeeld een rolstoel of een rollator.

  >Lees meer over voorzieningen Wmo

OV-begeleiderskaart

Als u iemand helpt die begeleiding nodig heeft bij het openbaar vervoer, dan kan hij of zij een beroep doen op de OV-begeleiderskaart. U - als begeleider - kan gratis meereizen met de OV-kaart van degene die u helpt. Vraag de begeleiderskaart aan bij Argonaut Advies, afdeling OV begeleiderskaart. Per telefoon: 030 - 235 46 61.


>Vraag de OV-begeleiderskaart aan

Hulp bij reizen met HTM in Den Haag

HTM wil graag iedereen die reist met tram en bus comfortabel en veilig vervoeren. Speciaal voor minder valide reizigers of als je reist met een rolstoel, rollator, kinderwagen of fiets heeft HTM een aantal voorzieningen getroffen.

  >Bekijk de voorzieningen van HTM

Hulp bij reizen met NS

Bij NS kunt u hulp aanvragen en reisassistentie boeken via de website.

  >Vraag reisassistentie aan via NS

Senior Service Begeleid vervoer

Medewerkers van Senior Service rijden u van A naar B. Vervoer naar een afspraak in het ziekenhuis is belangrijk, maar ook het bezoeken van familie en vrienden behoort tot de mogelijkheden. Via de website kunt u een gratis kennismakingsgesprek maken.

  >Maak een afspraak of vraag een kennismakingsgesprek aan

Vervoer in de regio

Er zijn verschillende mogelijkheden voor vervoer in de regio. Bijvoorbeeld de zonnebloemauto, de Valystaxi of de wijkbus. Dit is vervoer wat u zelf kunt regelen. Er is ook vervoer via de gemeente; de Taxibus. Wilt u met de Taxibus reizen? Doe eerst een Wmo-melding. De gemeente kijkt samen met u of de Taxibus past bij uw situatie. Voor de Taxibus betaalt u ieder jaar een eigen bijdrage.

 >Bekijk de mogelijkheden voor aanbieders van vervoer