InloggenInschrijven

Vervangende zorg

Tijd voor uzelf

Zorgt u langere tijd voor een ander? Dan is het belangrijk dat u de zorg af en toe even kunt overdragen. Bijvoorbeeld tijdens een vakantie of als u een dag vrij wilt. Dit heet respijtzorg. Professionals en vrijwilligers nemen de zorg tijdelijk van u over. De gemeente helpt u graag verder.

Respijtwijzer

Er is hulp die u zelf kunt regelen, zonder dat u naar de gemeente hoeft. Op de website van respijtwijzerdenhaag.nl vindt u een overzicht van meer dan 4.000 zorgboerderijen, zorghotels, logeerhuizen en locaties van dagopvang. Lees ook meer over financieringsmogelijkheden, respijtarrangementen en ervaringen van mantelzorgers en zorgvragers met respijtzorg.

Den Haag Mantelzorg bij Evita Lokaal

Dagbesteding voor uw zorgvrager geeft u even tijd om op te laden. Hoe dat eruit ziet? Den Haag Mantelzorg keek even binnen bij Evita Lokaal. Bekijk het filmpje en maakt zo kennis met vervangende zorg.

Mantelzorg en werk

Heeft u naast uw mantelzorgtaken een gewone baan? Dat is een pittige combinatie, die veel van uw tijd vergt. Het is goed om met uw werkgever te praten over uw mantelzorgtaken. Misschien is er meer mogelijk dan u denkt, bijvoorbeeld flexibele werktijden.

De Stichting Werk & Mantelzorg helpt werkgevers bij het inrichten van een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid. Na het doorlopen van een traject krijgen deze werkgevers de erkenning Mantelzorgvriendelijke werkgever. Misschien iets voor uw werkgever? 

Mentale Mantelzorg

Voor mantelzorgers die voor mensen met een geestelijke of mentale aandoening zorgen

Mantelzorgen voor iemand met een geestelijke, mentale of psychiatrische aandoening kan pittig zijn. En als zelfstandig wonen voor deze zorgvrager niet meer lukt is beschermd wonen misschien mogelijk. Er moet wél eerst gekeken worden of de zorgvrager hiervoor in aanmerking komt. Onderstaande instellingen geven deze indicatie af. U kunt hiervoor telefonisch terecht of het aanmeldformulier op een van de websites invullen.

U vindt het vanzelfsprekend, wij noemen het mantelzorg.